Menginstallaties & doseersystemen

Categorie: Procesapparatuur

Mengen en doseren van vloeibare en vaste stoffen

Voor het doseren (en mengen) van zowel vaste stoffen als vloeistoffen hebben wij machines in ons assortiment van Füll, Novindustra, Sommer en Ibau.

Onze kernactiviteit ligt bij de bouw van doseer-, tank- en mengmachines voor laag- tot hoog visceuze vloeistoffen uit verschillende industrieën.

 

Onze leveranciers in
menginstallaties & doseersystemen

 

Füll

Onze leverancier Füll Dispensing Systems heeft wereldwijd meer dan 2.200 doseer-installaties geleverd. Naast de dispensing systemen van Füll leveren wij ook doseersystemen voor mengers, dissolvers, roertanks etc.

 

Novindustra

Het doseren van vaste stoffen vraagt om de laatste technologie en veilige en schone leging van kleinverpakkingen, big bags en containers.

Novindustra heeft veel ervaring met machines die geschikt zijn voor het legen van stoffige, bijtende of schadelijke verpakkingen met verschillende flow-eigenschappen.

 • Big-Bags: legen van big bags met eindloze buisfolie systemen en handschoenenkast;
 • Zakken: legen van enkele zakken met hoge druk sluis, handschoenenkast, bag-out syteem, kluitenbreker en pneumatisch transport;
 • Containers: legen van big bags op weegcellen met docking syteem en beweegbare klep.

 

SOMMER

Voor het mengen van vloeistoffen hebben wij o.a. coaxiaalmengers en dissolvers van Sommer in ons pakket:

 • Roerwerken;
 • Mengers;
 • Horizontale mengers;
 • Dissolvers met een aangedreven vermogen tot 500 kW;
 • Complete menginstallaties met alle benodigde pijpleidingen, staalconstructies, armaturen en pompen, alsook meet- en besturingstechniek voor semi- of volautomatische installaties;
 • Meng, opslag- en druktanks tot 4.000 mm doorsnee en tot 50.000 liter inhoud.

 

IBAU

IBAU mengers van type IB-M werken volgens het principe “hurling”. In een cilindervormige, horizontaal geplaatste mengtrommel, zijn uitwisselbare mixing tools gemonteerd op een draaiende as.

Het aantal, de uitlijning en geometrische vorm van deze mixing tools is vastgesteld op een zodanige wijze, dat de deeltjes van het product zijn verspreid in de hele kamer van de mixer en worden gedwongen zich te verplaatsen in de richting van de uitgang.

Het mengeffect wordt verhoogd door afzonderlijk aangedreven, high-speed rotors die (na interactie met de mix-tools), de agglomeraties in het gemengd product elimineren.

Bij een heel laag stroomverbruik, zorgen de IB-M mixers van IBAU HAMBURG voor een homogene mix van zelfs zeer kleine hoeveelheden in poedervorm of vloeibare componenten zoals additieven, kleurpigmenten, etc. in een minimum aan tijd en met nauwelijks residuen.

Capaciteiten variëren van 55 t/h tot 180 t/h, op het bruto volume van 2,5 m³ tot 8,9 m³.

galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding
 • Heeft u een vraag?

  Neem contact met ons op!

 • Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacyverklaring staat omschreven.
24h_service U kunt bij ons terecht voor
24/7 Lokale service
Lees meer