RoRo StrechPack – de horizontale rekhoesmachine

RoRo StrechPack – de horizontale rekhoesmachine

18 januari 2018

Het rekhoessysteem had, ondanks het succes, tot voor kort nog één grote beperking: het was niet geschikt voor het verpakken van langwerpige producten. Tijdens zijn jarenlange carrière werd Frank Bruhn regelmatig geconfronteerd met producten die door hun lengte niet met een verticale rekhoesmachine verpakt konden worden. Dit inspireerde hem tot de ontwikkeling van de horizontale rekhoesautomaat, waarvan inmiddels meerdere systemen onder de naam RoRo StrechPack succesvol in bedrijf genomen zijn. De RoRo StrechPack rekhoesautomaat wordt gebouwd door de Deense firma Tentoma en kan producten tot een lengte van 8 meter probleemloos verpakken. Een bijkomend voordeel is dat het product rondom volledig dicht verpakt wordt en zo optimaal beschermd is tegen vocht. Bovendien is bij testen gebleken dat de horizontale strechhood met een dunnere folie meer stabiliteit en stevigheid biedt in vergelijking met de verticale rekhoesmachines. Of het nu gaat om buizen, wandelementen, platen, rollen, isolatiemateriaal, radiatoren of lege cans: de horizontale strechhood verpakt ze probleemloos.

De RoRo StrechPack werkt als volgt; de folie wordt geopend en op lengte op de rekbeugels opgerold, dichtgelast en afgesneden. Vervolgens wordt de folie tot het juiste formaat opgerekt en vóór het te verpakken product geplaatst. Daarna wordt het langwerpige product door de folie geschoven terwijl de folie gecontroleerd wordt afgerold. Aan de achterkant kan de folie vervolgens worden dichtgelast, zodat het pakket rondom waterdicht verpakt is.

In 1987 was Vemeulen Ingenieursbureau de eerste die de verticale strechhood in de Benelux introduceerde. In 2017, 30 jaar later, is Vermeulen wederom de eerste die een compleet nieuw systeem introduceert, de horizontale strechhood. Hiermee wordt haar leidende rol op het gebied van verpakken nogmaals bevestigd.

 

1. folie wordt opgerold                2. folie voor product                    
                                                         gepositioneerd

3. pakket wordt door de folie         4. verpakte pakket
gepositioneerd                                 geschoven

 

Neem gerust contact op voor meer informatie over deze machine of onze andere strechhood machines.

  • Heeft u een vraag?

    Neem contact met ons op!

  • Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacyverklaring staat omschreven.
24h_service U kunt bij ons terecht voor
24/7 Lokale service
Lees meer