Nieuw: hygiënische verpakkingsmachine

Nieuwste FFS machine van Behn+Bates voldoet aan strengste normen

31 maart 2017

Introductie op de Interpack in Düsseldorf 4 t/m 10 mei

BEHN+BATES heeft de Roto-Packer Adams CARE-LINE Edition gelanceerd, de FFS-verpakkingsmachine die voldoet aan de hoogste hygiënenormen. De CARE-LINE is speciaal ontworpen voor het vullen van PE-buisfoliezakken met de meest gevoelige levensmiddelen. De machine is grotendeels opgebouwd uit onderdelen met een EHEDG-certificaat (European Hygienic Engineering & Design Group). Met het ontwerp van deze machine tilt BEHN+BATES het verpakken van bijvoorbeeld babyvoeding naar een ongekend hoog technisch niveau.

Het gebruik van papieren zakken in de levensmiddelenindustrie is wegens de hygiëne niet meer wenselijk. Veel verpakkingsmachines voor kunststof zakken voldoen echter enigszins aan de hygiënenormen, maar halen niet de hoogste hygiënestandaard, die wel vereist is bij bijvoorbeeld het vullen van zakken babyvoeding of melkpoeder. Hierom is bij BEHN+BATES de wens ontstaan om een hoog-hygiënische verpakkingsmachine te ontwikkelen. Bij het ontwerp van de CARE-LINE is voor optimale hygiëne en reiniging zowel het aantal onderdelen als stofoppervlakken tot een minimum beperkt. Alle onderdelen zijn weggewerkt, machineranden zijn afgeschuind, hoeken zijn afgerond en er zitten geen randen of gaten in het frame, waardoor er nagenoeg geen stof meer kan ophopen. Bovendien is tijdens de ontwikkeling van de CARE-LINE samengewerkt met een folieproducent die een nieuwe dubbellaagse, strippable buisfolie heeft ontwikkeld voor nog betere productbescherming.

De CARE-LINE is voor het eerst te zien op de Interpack beurs in stand D08 (hal 12). BEHN + BATES deelt de stand met moederbedrijf Haver & Boecker en zusterbedrijven NEWTEC Bag Palletizing, FEIGE Filling en HAVER Automation. U kunt in de stand nog meer innovaties op verpakkingsgebied verwachten: De ELEMENTRA EVT van Haver & Boecker zal worden getoond, evenals de nieuwe high-tech ROTO-PACKER RVT voor het vullen van ventielzakken, de nieuwe palletiseerder Terram 1000 en de INTEGRA type 84 voor het afvullen van vloeistoffen in vaten en jerrycans. Ook het HAVER Quattro concept, een geautomatiseerd productiemanagement-systeem, wordt gepresenteerd. Een ander hoogtepunt op de beurs is het live-evenement waarbij Haver & Boecker een kijkje geeft in de fabriek en het R&D centrum in Oelde, Duitsland.

BEHN + BATES, opgericht in 1933 in Krefeld, is van oudsher producent van kwalitatief hoogwaardige zakkenvulmachines. Na de overname in 1994 door Haver & Boecker, een van ’s werelds grootste fabrikanten van verpakkingsmachines, heeft BEHN + BATES zich gespecialiseerd in zakkenvulmachines voor de levensmiddelen- en diervoedingsindustrie. Inmiddels vertrouwen zowel kleine als grote internationale ondernemingen op de hoogstaande verpakkingstechniek van BEHN + BATES voor hun levensmiddelen.

Heeft u een vraag of wilt u onze machines testen?

Vul vrijblijvend het formulier in voor meer informatie en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Onze merken

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten