Norm voor zakverpakkingen

BillerudKorsnäs en HAVER & BOECKER bundelen hun krachten en know-how voor de perfecte verpakking.

In de wereld van poedervormige bulkproducten, zoals bijvoorbeeld bouwmaterialen, chemicaliën en levensmiddelen, stellen verschillende toeleveringsketens verschillende eisen aan de verpakking. Bovendien bestaat het machinepark dat wereldwijd wordt gebruikt om de verpakkingen te produceren en af te vullen, uit veel verschillende technologieën, grondstoffen en modellen. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling en het gebruik van verschillende verpakkingsoplossingen en -processen.

Daarom hebben BillerudKorsnäs en HAVER & BOECKER een reeks aanbevelingen ontwikkeld die de Sack Packaging Norms worden genoemd.
De medewerkers van BillerudKorsnäs en HAVER & BOECKER, die over de hele wereld actief zijn, hebben veel herhaalde en onnodige fouten opgemerkt die leiden tot verpakkingsafval, product- en efficiëntieverlies en milieuschade. Vaak zijn deze fouten ook het gevolg van miscommunicatie of het gebruik van verschillende normen of praktijken. Deze fouten zijn meestal eenvoudig te herstellen door het toepassen van enige basiskennis of -praktijk. Men dacht dat de ontwikkeling van een ,,gemeenschappelijke taal” voor de verpakkingswaardeketen een effectieve manier zou zijn om de eliminatie van afval en efficiency verpakkingsprestaties over de hele wereld te garanderen.
“Door de globalisering is het essentieel om één taal duidelijk en duidelijk te spreken. Met de Sack Packaging Norms hebben we samen met BillerudKorsnäs de basis gelegd voor een gezamenlijke en behulpzame communicatie voor uw perfecte papieren zakverpakking”, zegt Thomas Hilling, General Manager HAVER & BOECKER Institute.
Deze ”gemeenschappelijke taal”, een gezamenlijke ontwikkeling van HAVER & BOECKER en BillerudKorsnäs, is een reeks aanbevelingen die de Sack Packaging Norms worden genoemd. De Sack Packaging Norms omvatten de basis en de meest kritische factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het verpakken van poedervormige goederen, te beginnen met de papierfabricage, de behandeling, opslag en productie van zakken, het vullen van zakken en ten slotte de juiste manier om de gevulde verpakkingen te vervoeren en op te slaan.

Als producenten en gebruikers van papieren zakverpakkingen de aanbevelingen en richtlijnen volgen en deze normen in hun toeleveringsketen implementeren – dan is een efficiënte en effectieve productie van de verpakking, het vullen, de behandeling, de opslag en het transport van de afgewerkte goederen verzekerd.
Als industrie zullen we het afval aanzienlijk verminderen en zo een belangrijke bijdrage leveren aan het redden van onze planeet”, zegt Mikael Peterson, Technical Service Director bij BillerudKorsnäs.

Voor meer informatie, kunt u contact met ons opnemen via het bekende telefoonnummer 0031-492-47 23 20.

foto sack norms

Heeft u een vraag of wilt u onze machines testen?

Vul vrijblijvend het formulier in voor meer informatie en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Onze merken

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten