Wat zijn turn-key projecten?

Een turn-key project wil zeggen dat één bedrijf de verantwoordelijkheid van een geheel project, van begin tot eind, op zich neemt. De aannemer van het project kan eventueel meerdere bedrijven en onderaannemers inschakelen, maar de aannemer blijft de hoofdverantwoordelijke voor de opdrachtgever. Dit is vaak terug te zien in de bouwsector, maar komt ook voor bij grotere technische projecten zoals het aanleggen van productielijnen.

 

Voordelen Turn-Key projecten

Een turn-key project kent verschillende voordelen voor de opdrachtgever:

Volledig ontzorgd

Door gebruik te maken van turn-key projecten wordt u volledig ontzorgd van alle onderdelen van het project. U hoeft bijvoorbeeld niet uit te zoeken welke machines het meest geschikt zijn voor uw onderneming. En u hoeft zelf geen offertes aan te vragen en zich te verdiepen in de mogelijkheden. Dit alles wordt verzorgd door de aannemer van het turn-key project. Ook bijvoorbeeld het afstemmen van de interface tussen de verschillende machines neemt de aannemer voor zijn rekening.

Eén contact persoon

U als opdrachtgever heeft alleen contact met de aannemer van het turn-key project. De aannemer regelt het gehele proces. Zo hoeft u zelf geen andere betrokken partijen aan te sturen, te begeleiden en te contacteren.

Duidelijke prijs afspraken

Doordat alle ins en outs van het project van te voren worden besproken, komt u niet voor verrassingen te staan. Vooraf worden duidelijke prijsafspraken gemaakt, waardoor u te allen tijde weet wat het project gaat kosten.

 

Turn-key projecten in de verpakkingsindustrie

Ook in de verpakkingsindustrie worden vaak turn-key projecten uitgevoerd. Hierbij wordt de volledige aanleg van de verpakkingslijn uit handen genomen van de opdrachtgever. De klant hoeft na het project alleen de sleutel van de installatie om te draaien.

Vermeulen Ingenieursbureau is gespecialiseerd in turn-key projecten in de verpakkingsindustrie. Wij leveren en installeren de gehele verpakkingslijn voor uw onderneming. Van vulmachines tot palletiseermachines inclusief transportsystemen om producten tussen productielijnen te verplaatsen en de aansluitende palletverpakkingsinstallaties.

 

Hoe gaan wij te werk bij turn-key projecten?

Onze werkwijze bij turn-key projecten is onder te verdelen in de volgende vier stappen:

1.     Inventariseren van het project

Allereerst inventariseren wij de omvang van het project. Wij kijken daarbij naar het huidige probleem en in welk tijdbestek de opdracht gerealiseerd moet worden. Ook de financiële kant van het project verliezen we niet uit het oog. Wij houden altijd rekening met het vooraf opgestelde budget.

Verder wordt gekeken naar de specifieke wensen en behoeften van de afnemer. Aan welke eisen moet de verpakkingslijn voldoen? Over welke functies moeten de verpakkingsmachines beschikken? Aan de hand van het antwoord op dit soort vragen kunnen wij in kaart brengen, wat de meest geschikte opzet is en kunnen we de juiste  installaties selecteren.

2.     Testen van verpakkingsmachines

Als afnemer wilt u er zeker van zijn dat de verpakkingsmachines uw producten op de gewenste manier zullen verpakken. Ook is het van belang dat uw productielijn straks vlot en soepel loopt. Om er zeker van te zijn dat uw machinepark naadloos aansluit op uw producten dient dit in de praktijk getest te worden.

Gelukkig heeft Vermeulen Ingenieursbureau de beschikking tot high end Research & Development afdelingen van leveranciers. Hier wordt getest of de betreffende machines en uw producten goed samengaan. Zo bent u verzekerd van de juiste oplossing. De machines worden in de fabriek compleet geassembleerd, geprogrammeerd en getest en u wordt uitgenodigd voor een FAT (factory acceptance test) alvorens de machine naar u getransporteerd wordt.

3.     Realiseren van het turn-key project

Wanneer u en wij tevreden zijn over de geselecteerde machines, begint de realisatie van het project. Hierbij gaan we aan de slag met de bouw en implementatie van de productielijn. Daarbij sturen wij alle betrokken partijen aan en zorgen dat alles op rolletjes loopt.

4.     Leveren van service en onderhoud

De service van Vermeulen Ingenieursbureau gaat verder dan alleen het leveren en plaatsen van de verpakkingslijnen. Ook service staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom beschikken wij over een 24/7 service platform met Nederlandstalige service engineers. Zodat u bij storingen of advies zo snel mogelijk geholpen word.

 

Geschikte machines voor uw turn-key projecten

Vermeulen Ingenieursbureau kan de volledige verpakkingsstraat van uw onderneming leveren, maar ook voor losse machines kunt u bij ons terecht.

Wij leveren onder andere machines zoals zakkenvulmachines, vloeistoffen vulmachines, palletiseermachines en stretchhoodmachines.

Zakkenvulmachines

Vermeulen Ingenieursbureau levert zakkenvulmachines voor ventielzakken, openmondzakken, buisfolie en big bags. Om dit te realiseren werken wij samen met Aventus, Haver & Boecker en Behn+Bates.

Vloeistoffen vulmachines

Onze Feige vloeistoffenvulmachines zijn geschikt voor alle vloeistoffen die op gewicht afgevuld moeten worden in verpakkingen van 0,5 kg tot 3000 kg. De vloeistoffen worden gevuld in blikken, emmers, jerrycans, IBC’s, zakken en bag in box verpakkingen.

Palletiseermachines

De palletiseermachines zijn geschikt voor het palletiseren van vaten, emmers, jerrycans, zakgoed en diverse drankverpakkingen. Een palletiseermachine wordt vaak in combinatie met een stretchhoodmachine gebruikt.

Stretchhoodmachines

De stretchhoodmachines verpakken pallets maar ook losse producten in folie. Dit zorgt voor bescherming en ladingszekering tijdens het transport van uw producten.

Naast verpakkingsmachines leveren wij ook procesapparatuur voor het zeven, malen, mengen, doseren van bulkgoederen.

Door onze expertise in de verkoop van machines, bieden wij ook advies. Wilt u een machine van een derde partij aanschaffen? Dan adviseren wij u graag in het maken van de juiste keuze. Daarnaast bieden wij ook tweedehandse machines aan.

 

Meer informatie over turn-key projecten?

Wilt u meer informatie over onze turn-key projecten en weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact op met +31 492 47 23 20 of stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij vertellen u graag meer in een persoonlijk gesprek. Neem daarnaast eens een kijkje in onze referenties op het gebied van turn-key projecten.

Turn key project

Heeft u een vraag of wilt u onze machines testen?

Vul vrijblijvend het formulier in voor meer informatie en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Onze merken

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten