Krimpfoliemachine

Wilt u snel uw pallets kunnen verpakken met behulp van een krimpfoliemachine? Dan bent u bij Vermeulen Ingenieursbureau aan het juiste adres. Om pallets op een snelle en efficiënte manier te kunnen verpakken hebben wij namelijk een speciale stretch hood machine.

Met deze variant op een krimpfoliemachine is het mogelijk om uw pallets nog sneller en efficiënter te kunnen verpakken. Dankzij een stretch hood machine blijft er veel kostbare tijd bespaard. Daarnaast heeft de stretch hood machine als andere voordelen dat pallets steviger zijn verpakt en dat de verpakking waterdicht is.

Wat is een krimpfoliemachine?

Een krimpfoliemachine doet, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, folie krimpen. Met een krimpfoliemachine kunt u uw product zo efficiënt mogelijk verpakken. Een ideale verpakkingsmethode voor producten zonder buitenverpakking, zoals bijvoorbeeld flessen, of schoonmaakmiddelen.

Meerdere producten samen verpakken

Een krimpfoliemachine is ook erg geschikt als u meerdere producten in één groepsverpakking wilt samenvoegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een pallet vol met emmers. Om ervoor te zorgen dat de emmers tijdens het vervoer niet van de pallet af vallen, is het een goede idee om de emmers inclusief de pallet te verpakken in krimpfolie.

Zorg ervoor dat ook uw producten goed beschermt worden tegen beschadigingen. Met het stevige krimpfolie van onze machines blijven uw producten ongedeerd en komen ze heelhuids bij de klant aan.

Hoe werkt een krimpfoliemachine?

Een krimpfoliemachine zorgt ervoor dat uw product omhult wordt met een laag plastic. De machine legt folie over het te verpakken object heen, die vervolgens verwarmd wordt. Door de verwarming, past het plastic zich aan de vorm van het product aan. De plastic vormt een soort tweede huid die uw producten beschermen tegen alles van buitenaf. Hoe dit proces precies verloopt is te zien in de video hieronder. In de video is te zien hoe een pallet met emmers (zoals eerder genoemd als voorbeeld) verpakt wordt met onze krimpfoliemachine.

Kiezen tussen een krimpfoliemachine en een stretch hood machine

Naast de krimpfoliemachine bieden wij ook een strech hood machine aan. De keuze voor een krimpfolie- of een stretch hood machine is afhankelijk van de producten die verpakt moeten worden. Producten die gevoelig zijn voor horizontale spanning, zoals glas, PET-flessen en papier, kunnen beter met een krimpfoliemachine verpakt worden. Voor veel andere producten is een stretch hood machine goed toepasbaar.

Een van de meest betrouwbare stretch hood machines is de MSK Tensiontech. Om een aantal voordelen van deze machine te noemen:

  • Hij beschikt over een multi-format technologie, zodat de machine te gebruiken is voor allerlei afmetingen.
  • De machine is compact en vergt weinig energie.
  • De rekhousmachine is vrij van hydrauliek
  • Producten zijn op alle vlakken beschermd tegen vuil en vocht.
  • De bijgeleverde Emsy interface is bijzonder gebruiksvriendelijk.
  • Het onderhoud van de Tensiontech is zeer gemakkelijk.

Advies op maat voor de juiste verpakkingsmachine

Een stretch hood machine of krimpfoliemachine is in de aanschaf een grote investering. Daarom vinden wij het des te belangrijker om u goed te informeren over de mogelijkheden van onze machines. Waarom is een stretch hood machine bijvoorbeeld interessanter voor u dan een krimpfoliemachines of andersom?

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn bieden wij een gratis advies gesprek op maat. Omdat er natuurlijk ook producten zijn die perfect verpakt kunnen worden met krimpfolie hebben wij met MSK Covertech een partner in huis waardoor het mogelijk is om beide systemen aan te bieden. Dit maakt het mogelijk om u een eerlijk en passend advies te geven.

Neem contact op

Bij Vermeulen Ingenieursbureau vertegenwoordigen we uitsluitend de topmerken in hun marktsegment waardoor u er van verzekert bent dat u een machine in huis haalt die van topkwaliteit is.

Heeft u nog vragen over onze dienstverlening of over onze stretch hood machines? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier, mail naar info@vermeuleningenieursbureau.nl of bel +31 492 47 23 20. Wij zijn u graag van dienst bij het optimaliseren van het verpakkingsproces binnen uw bedrijf.

galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding
  • Heeft u een vraag?

    Neem contact met ons op!

  • Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacyverklaring staat omschreven.
24h_service U kunt bij ons terecht voor
24/7 Lokale service
Lees meer