Drogers- en Maalinstallaties

VOOR DROGEN, VERMALEN EN MICRONISEREN

Wij beschikken over vele referenties in binnen- en buitenland op het gebied van (maal)drooginstallaties, fijnvermaling (microniseren), selectieve vermaling en vermaling van temperatuurgevoelige producten.
Onze partner op dit gebied is de firma Görgens

 

Selectief malen en (droog)malen

Voor selectief malen en (droog)malen leveren wij de TurboRotor van Görgens; een multi-inzetbare machine die veel verschillende producten aankan, zoals aluminium, biobrandstoffen, calciumcarbonaat, CMC, gelatine, graan, tarwe, hout, kunststoffen, LDPE, pigmenten, poederlakken, PVC en stearaten.

De TurboRotor kan als maal-drooginstallatie worden uitgevoerd door de lucht die voor het transport van het product wordt gebruikt, te verwarmen. Zo wordt in één processtap het product efficiënt gemalen en gedroogd.

De luchtwervelmolen van Görgens is toepasbaar voor een grote range aan producten: de fijnheid kan tijdens het produceren -zonder onderbreking van de producttoevoer- gewijzigd worden.

Voor het selectief vermalen van mengsels (om na vermaling de producten te scheiden in twee verschillende grondstoffen) levert Görgens de TurboRotor samen met een eventuele bijbehorende scheidingsinstallatie. Deze methode is geschikt om bijvoorbeeld gelamineerde producten van elkaar te scheiden.

De TurboRotor kan producten mengen en coaten tijdens het maalproces en kan zowel thermoplastische kunststoffen als elastische producten aan, zoals zeep, wax, (natuur)rubber, stearaten, vethoudende producten en producten die snel stroperig of pasteus worden.

Tevens kan de TurboRotor een interessante stap zijn in het bereiken van een cradle-to-cradle oplossing voor uw product en past bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

 

Biomassa vermalen

De Görgens TurboRotor is zeer geschikt om vezelige producten fijn te malen en zorgt voor een fijner en droger product dan bijvoorbeeld een hamermolen. De warmte die vrij komt bij het malen van de biomassa wordt gebruikt om de biomassa te drogen, waardoor de calorische waarde van de biomassa stijgt.

Wij hebben ook een mobiele (biomassa) maalinstallatie in het programma die uit 7 containers bestaat, die samen een complete maalinstallatie omvatten met opgavebunker, metaalafscheider, Görgens maalmolen, filterinstallatie, bulkverlading en besturing.

Maal-sproeidrogen

De TurboRotor wordt al vele jaren ingezet voor het verwerken van dikke en dunnere suspensies. Bijvoorbeeld in de levensmiddelenindustrie worden veel machines toegepast die tot 2,5 ton water per uur verdampen.

Het product wordt met verwarmde lucht door de molen gezogen. In combinatie met de luchtstroom en de turbulentie tussen de maalplaten, vindt er een zeer snelle en effectieve droging plaats. De verblijftijd van het product is slechts 1 tot 1,5 seconde. De thermische belasting van het product is hierdoor gering. Dit systeem is voor veel producten (inclusief non-food producten) een interessant alternatief ten opzichte van een dure en veel plaats innemende sproeitoren.

De “luchtwervel maalmolen” is te plaatsen tussen de mechanisch klassieke molen en de luchtstraalmolen. Deeltjes worden in de hoogfrequente luchtwerveling verkleind en eventueel gelijktijdig gedroogd. De deeltjes worden voornamelijk verkleind doordat deze met elkaar in botsing komen. Door het gebruik van lucht als transportmedium, wordt het product minimaal beschadigd en is de slijtage zeer beperkt.

Met deze molen zijn kleverige en moeilijke producten vaak wel te malen en/of te maaldrogen. Door de korte verblijftijd van het product in de maalmolen (minder dan 1 seconde) vindt minimale opwarming van het product plaats. Doordat het product met lucht door de molen wordt gezogen, is er bovendien sprake van een natuurlijke koeling. Door de transportlucht te verwarmen kan de machine als maaldroogsysteem gebruikt worden.

Wij bieden de mogelijkheid om bij onze leverancier testen te laten uitvoeren. U bent bij deze testen van harte welkom. Vult u hiertoe onderstaand formulier in.

Heeft u een vraag of wilt u onze machines testen?

Vul vrijblijvend het formulier in voor meer informatie en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Onze merken

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten