Drogers- en Maalinstallaties

Categorie: Procesapparatuur

VOOR DROGEN, VERMALEN EN MICRONISEREN

Wij beschikken over vele referenties in binnen- en buitenland op het gebied van (maal)drooginstallaties, fijnvermaling (microniseren), selectieve vermaling en vermaling van temperatuurgevoelige producten.

Onze partners op dit gebied zijn de firma’s Görgens en Gebr. Pfeiffer.

 

Selectief malen en (droog)malen

Voor selectief malen en (droog)malen leveren wij de TurboRotor van Görgens; een multi-inzetbare machine die veel verschillende producten aankan, zoals aluminium, biobrandstoffen, calciumcarbonaat, CMC, gelatine, graan, tarwe, hout, kunststoffen, LDPE, pigmenten, poederlakken, PVC en stearaten.

De TurboRotor kan als maal-drooginstallatie worden uitgevoerd door de lucht die voor het transport van het product wordt gebruikt, te verwarmen. Zo wordt in één processtap het product efficiënt gemalen en gedroogd.

Voor het selectief vermalen van mengsels (om na vermaling de producten te scheiden in twee verschillende grondstoffen) levert Görgens de TurboRotor samen met een eventuele bijbehorende scheidingsinstallatie. Deze methode is geschikt om bijvoorbeeld gelamineerde producten van elkaar te scheiden.

De TurboRotor kan producten mengen en coaten tijdens het maalproces en kan zowel thermoplastische kunststoffen als elastische producten aan zoals zeep, wax, (natuur)rubber, stearaten, vethoudende producten en producten die snel stroperig of pasteus worden.

Tevens kan de TurboRotor een interessante stap zijn in het bereiken van een cradle-to-cradle oplossing voor uw product en past bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Fijnvermalen

Voor het fijnvermalen van middelharde tot zeer harde, abrasieve materialen (chamotte, ertsen, kwarts, slakken, mineralen) zitten al meer dan 50 jaar de kogelmolens van Gebr. Pfeiffer in ons assortiment.

Voor een ijzerarme vermaling kan de kogelmolen met een Silex mantel en keramische kogels geleverd worden. Ook speciale uitvoeringen met bv. rubber lining behoren tot het leveringsprogramma.

Een zeefinstallatie of windzifter wordt gebruikt om het product te scheiden en het product dat nog te grof is, terug te voeren naar de kogelmolen.

Wij leveren oplossingen voor o.a. de fijnvermaling van kristalproducten, mineralen, pigmenten, zwavel, suiker en dergelijke, die tot een fijnheid van enkele microns vermalen kunnen worden (vaak door het gebruik van een dynamische windzifter), als een krappe korrelverdeling gewenst is of als een bepaalde deeltjesgrootte in het micron-bereik niet overschreden mag worden.

Biomassa vermalen

De Görgens TurboRotor is zeer geschikt om vezelige producten fijn te malen en zorgt voor een fijner en droger product dan bijvoorbeeld een hamermolen. De warmte die vrij komt bij het malen van de biomassa wordt gebruikt om de biomassa te drogen, waardoor de calorische waarde van de biomassa stijgt.

Wij hebben ook een mobiele (biomassa) maalinstallatie in het programma die uit 7 containers bestaat, die samen een complete maalinstallatie omvatten met opgavebunker, metaalafscheider, Görgens maalmolen, filterinstallatie, bulkverlading en besturing.

Maal-sproeidrogen

De TurboRotor wordt al vele jaren ingezet voor het verwerken van verpompbare en soms ook zeer dunne vloeibare suspensies. Bij voorkeur in de levensmiddelenindustrie worden veel machines toegepast die tot 2,5 ton water per uur verdampen.

Het product wordt met verwarmde lucht door de molen gezogen, in combinatie met de luchtstroom en de turbulentie tussen de maalplaten vindt er een zeer snelle en effectieve droging plaats. De verblijftijd van het product is slechts 1 tot 1,5 seconde. De thermische belasting van het product is hierdoor gering. Dit systeem is voor veel producten (inclusief non-food producten) een interessant alternatief t.o.v. een dure en veel plaats innemende sproeitoren.

De “luchtwervel maalmolen” is te plaatsen tussen de mechanisch klassieke molen en de luchtstraalmolen. Deeltjes worden in de hoogfrequente luchtwerveling verkleind en eventueel gelijktijdig gedroogd. De deeltjes worden voornamelijk verkleind doordat deze met elkaar in botsing komen. Door het gebruik van lucht als transportmedium wordt het product minimaal beschadigd en is de slijtage zeer beperkt.

Met deze molen zijn kleverige en moeilijke producten vaak wel te malen en/of te maaldrogen. Door de korte verblijftijd van het product in de maalmolen (minder dan 1 seconde) vindt minimale opwarming van het product plaats. Doordat het product met lucht door de molen wordt gezogen, is er bovendien sprake van een natuurlijke koeling. Door de transportlucht te verwarmen kan de machine als maaldroogsysteem gebruikt worden.

Drooginstallaties

Voor trommeldrogers werken wij samen met Gebr. Pfeiffer uit Kaiserslautern. Hun Triplexdroger bouwt zeer compact en heeft een gunstige energiebalans. De trommeldroger bestaat uit 3 gangen waar het product doorheen gaat.

 

Wij bieden de mogelijkheid om bij onze leveranciers testen te laten uitvoeren. U bent bij deze testen van harte welkom. Vult u hiertoe onderstaand formulier in.

galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding

Test onze machines met uw product

Vul vrijblijvend het formulier aan de rechterzijde in voor meer informatie.

  • Heeft u een vraag of wilt u onze machines testen?

  • Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacyverklaring staat omschreven.
24h_service U kunt bij ons terecht voor
24/7 Lokale service
Lees meer