De Rijke Group

De Rijke Group

Sinds de oprichting van De Rijke Group in 1945 heeft het bedrijf steeds op innovatieve wijze ingespeeld op de onophoudelijke evolutie die het logistieke proces doormaakt. Zo heeft De Rijke bijvoorbeeld recentelijk gekozen voor de aanschaf van een nieuwe Haver & Boecker FFS machine voor het verpakken van kunststofgranulaat en PVC-poeder. Dit om de capaciteit van de bestaande terminal in Antwerpen verder uit te bereiden. Naast deze verpakkingsactiviteiten biedt De Rijke een breed scala logistieke diensten aan, waaronder het transporteren, behandelen en tijdelijk opslaan van producten in de lokale magazijnen en aluminium opslagsilo’s; Integrale supply chain oplossingen.

Het benaderen van Vermeulen Ingenieursbureau voor de aanschaf van deze Haver & Boecker verpakkingsmachine vormde voor De Rijke een logische stap; Vermeulen heeft zich eerder een betrouwbare partner getoond bij de aanschaf (en vervanging) van de verpakkingsmachines die De Rijke op haar locatie in Rotterdam-Botlek inzet. Uiteraard spelen bij een dergelijke keuze zaken als; de onderdelenvoorziening en de beschikbaarheid van een onderhoudsorganisatie een belangrijke rol.

FFS MACHINE;

De buisfolie met zijvouw wordt automatisch van de rol afgewikkeld en vervolgens worden de hoeklassen aangebracht, in het volgende station wordt de bodemnaad in de zak gemaakt. Deze bodemnaad wordt vervolgens gekoeld alvorens de lege zak op de vulmond gestoken wordt. De vulmond zakt vervolgens in de geopende zak en in een hele korte tijd wordt de zak gevuld met 25 kg granulaat, om het product goed te verdichten wordt de zak tijdens het vullen opgetild en getrild. Tijdens het gehele proces wordt de zak continu vastgehouden door de zakgrijpers, na het vullen wordt de kopnaad in de zak aangebracht en wordt de kopnaad gekoeld, de zak wordt vervolgens liggend uit de machine gevoerd.

Iedere 1,5 seconden verlaat een zak van 25 kg de Haver & Boecker FFS machine!

Dit alles gebeurt op een top-limit capaciteit van 2600 zakken per uur, met een nauwkeurigheid van 20 gram per zak gegranuleerde polymeren.

 VOORDELEN

De Form, Fill en Seal machine (FFS) heeft enkele interessante voordelen:

  • Minimale folie overstand, waarmee wordt bespaard op uw foliekosten;
  • De machine heeft hoeklassen, hierdoor krijgt de zak een mooie blokvorm en blijft er een minimale hoeveelheid van het product in de zak achter tijdens het legen;
  • De hoeklassen zijn voorzien van een labyrintontluchting, dit zorgt er voor dat de zakken goed kunnen ontluchten, zonder dat daarbij vocht/lucht van buiten in de zak kan trekken;
  • Tevens is de machine verrijdbaar, waardoor hij snel onder andere silo’s gepositioneerd kan worden;
  • Bedien interface met uitvoerige instructies om onderbrekingen snel te verhelpen, zonder het inschakelen van de technische dienst.

Deze FFS machine werd op voorhand in de fabriek (grotendeels) geassembleerd en is aansluitend binnen 3 dagen op locatie gemonteerd en inbedrijf genomen.

galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding galerij_afbeelding
  • Heeft u een vraag?

    Neem contact met ons op!

  • Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacyverklaring staat omschreven.
24h_service U kunt bij ons terecht voor
24/7 Lokale service
Lees meer