Sabic

Modernste verpakkingslijn in Europa

Voor Sabic is de locatie in Geleen een belangrijke schakel in de Europese productieketen. Omdat de benodigde productiviteit niet meer gewaarborgd kon worden, ging men op zoek naar een partner voor de bouw van compleet nieuwe verpakkingslijnen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een totaalconcept van Haver & Boecker, bestaande uit 3 complete verpakkingslijnen.

Bij de keuze speelde naast de prijs vooral kennis, ervaring, klantgerichtheid en de zeer strakke tijdsplanning een grote rol. Vermeulen Ingenieursbureau kon samen met Haver & Boecker aan al deze wensen voldoen.

Zakkenvulmachines

Iedere verpakkingsstraat is uitgevoerd met een Haver & Boecker Form, Fill en Seal machine (FFS) met een capaciteit van 2.000 zakken per uur. De FFS-machines zijn uitgevoerd met een automatische rolwisselaar die ervoor zorgt dat bij het wisselen van de folierol bijna geen productieverlies optreedt.

Palletiseermachines

Achter iedere FFS-machine staat een pallettiseermachine van de dochterfirma Newtec Bag Palletizing. De speciale configuratie van de afschuifplaten zorgt ervoor dat de zakken, die per laag op de pallet geplaatst worden, minimaal belast/vervormd worden. Hierdoor wordt een optimale palletstabiliteit gerealiseerd. Aansluitend wordt iedere pallet compleet samengedrukt in een palletpers alvorens deze wordt verpakt.

Stretchhoodmachines

Voor het verpakken van de pallets is gekozen voor een stretchhoodmachine van MSK. Naast de enorme expertise van MSK biedt de Tensiontech het grote voordeel dat de gehele machine naar beneden kan worden gebracht. Hierdoor kan het onderhoud veilig op vloerniveau uitgevoerd worden en zijn er geen steigers of bordessen nodig.

Automatische palletverlading

Voor het interne pallettransport op locatie wordt gebruik gemaakt van opleggers. Hiervoor is iedere lijn voorzien van een automatisch vrachtwagenbeladingssysteem van Ancra. Hierbij worden per cyclus 20 pallets volledig automatisch op de trailer geplaatst. De totale belading is hiermee gereduceerd tot slechts 6 minuten.

Besturing

Op twee plaatsen is er een centrale procesbesturing geïnstalleerd die de logistiek medewerkers een exact beeld geven van het gehele verpakkingsproces.
Dit systeem is speciaal op de wensen van Sabic afgestemd en gerealiseerd door de specialisten van Haver Automation.

Planning

Een extra uitdaging was het zeer strakke tijdschema waarbinnen het gehele project gerealiseerd moest worden. Daarbij moesten de bestaande productielijnen in bedrijf blijven en mocht het verpakkingsproces niet langer dan 8 kalenderdagen per lijn onderbroken worden. Mede dankzij de perfecte samenwerking tussen beide projectteams kon het gehele project, zonder incidenten, 3 weken voor de einddatum worden opgeleverd. De gehele realisatie vanaf het moment van bestellen tot aan de oplevering heeft slechts 9 maanden in beslag genomen.

Heeft u een vraag of wilt u onze machines testen?

Vul vrijblijvend het formulier in voor meer informatie en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Onze merken

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten