Aviko Rixona

Totaalconcept op basis van PE buisfolie

Bij de keuze voor een nieuwe verpakkingslijn bij Aviko Rixona werden door Vermeulen Ingenieursbureau allereerst de belangrijkste eisen in kaart gebracht. De nieuwe zakkenvulmachine moest een hogere capaciteit bieden, alsmede een optimale zakafmeting. Ook was er veel aandacht voor de hygiënische uitvoering van de apparatuur, de toegankelijkheid van de diverse machinecomponenten en de bedieningsvriendelijkheid. Na een uitvoerig marktonderzoek en verschillende verpakkingstesten, werd gekozen voor een buisfolie (FFS) machine van Behn + Bates.

Omdat de installatie zowel vlokken van 1, 2 en 3 mm, granulaat en extrusiemeel probleemloos moet kunnen verwerken, werd gekozen voor een weegsysteem met kegeldosering. De weegschaal is conisch uitgevoerd en voorzien van een bodemkegel. Hierdoor heeft de netto weegschaal geen dode hoeken en kan het weegsysteem bij productwissel volledig automatisch met lucht gespoeld en gereinigd worden.

Form, Fill & Seal

De FFS-machine maakt het mogelijk de zaklengte flexibel aan te passen, afhankelijk van het stortgewicht. Tussen de buisfolierol en de machine is een hotfoil printer geïnstalleerd, die naast de productgegevens ook een barcode op de zak kan printen. Hierdoor is het mogelijk met één folierol verschillende producten en/of zakgewichten te verpakken. Vervolgens worden de blokvormige zakken op metaal en gewicht gecontroleerd en automatisch naar de Newtec Bag Palletizing installatie gevoerd. De zakken worden in-lijn geëgaliseerd, in de juiste positie gedraaid en vervolgens op de afschuifband gepositioneerd. De lege pallets worden in de machine voorzien van een kartonnen dekblad. De low level palletiseermachine schuift de zakken vervolgens door middel van de pakplaat op de pallet, waarbij de zakken aan 4 zijden plus de bovenkant worden aangedrukt. Deze manier van stapelen, in combinatie met de blokvormige PE-zakken, zorgt voor een optimale palletstabiliteit.

De hele verpakkingslijn

Tussen de palletiseermachine en de stretchhoodmachine van MSK (type Tensiontech) is een verrijdbare palletwagen geïnstalleerd, die tevens pallets van andere verpakkingslijnen kan ophalen. Voor de hoogtemeting van de pallets is een speciale aandrukplaat geïnstalleerd, zodat de MSK Tensiontech naast zakgoed ook probleemloos pallets met big bags kan verpakken. Verder is de MSK rekhoesmachine voorzien van 2 folierollen waardoor er automatisch gewisseld kan worden tussen verschillende folie diktes en/of afmetingen, voor het verpakken van de verschillende producten. Doordat de hele machine naar vloerniveau kan zakken is hier, net als bij de palletiseermachine, geen onderhoudsbordes nodig wat het geheel veiliger en beter toegankelijk maakt. Vervolgens worden de verpakte pallets overgezet op het bestaande logistieke systeem, die de pallets naar het magazijn transporteert.

De gehele verpakkingsstraat kan door middel van een industrieel service tablet op afstand worden bestuurd. Verder kan er via de tablet draadloos verbinding gemaakt worden met Behn + Bates, Newtec Bag Palletizing en MSK voor remote support en advies.

Vermeulen Ingenieursbureau referentie Aviko Rixona

Heeft u een vraag of wilt u onze machines testen?

Vul vrijblijvend het formulier in voor meer informatie en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Onze merken

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten