Big Bag vulmachines

Big bag vulmachine (ook wel een big bag vuller genoemd) is een machine die op verschillende manieren big bags vult. Bij het vullen van een big bag is nauwkeurig wegen, stabiliteit van de verpakking en productafhankelijke ontluchting van groot belang.

Vermeulen Ingenieursbureau adviseert en levert big bag vullers voor diverse branches en ondernemingen. Welke vulmethode het meest geschikt is, wordt gezamenlijk bepaalt.

Big bag vuller voor diverse producten

Vermeulen Ingenieursbureau biedt machines aan, die in staat zijn om big bags te vullen met verschillende poeder- en korrelsoorten. We beschikken ook over machines voor de foodindustrie, voor bijvoorbeeld het vullen van big bags met meel- en graansoorten. Onze machines voor het vullen met foodproducten worden door Behn+Bates gebouwd.

In de foodindustrie is het van belang dat bij het vullen van big bags uitermate hygiënisch gewerkt wordt. Met de verschillende optionele specificaties van onze machines kunt u makkelijk aan die hygiëne richtlijnen voldoen.

Specificaties van onze big bag vuller

Onze machines worden geproduceerd door Haver & Boecker, de marktleider op het gebied van zakkenvulmachines en zeefmachines. Om de machine geschikt te maken voor uw specifieke verpakkingsproces is maatwerk nodig. Daarom kunt u bij ons kiezen uit een aantal mogelijke opties die geïntegreerd kunnen worden in onze big bag vulmachines:

• Geïntegreerde trilunit

De geïntegreerde trilunit zorgt ervoor dat de vulling van de big bag gelijkmatig verdeeld wordt. Hierdoor heeft de big bag een vlakke bodem, waardoor deze perfect op een pallet past en goed te vervoeren is. Deze optie is beschikbaar met of zonder rollenbaan.

• Opblaasbaar manchet voor stofvrij afvullen

Door middel van een opblaasbaar manchet, die de big bag en het doseerorgaan afsluit, is het mogelijk om stofarm af te vullen. In combinatie met een afzuiging bent u verzekerd van een stofarm vulproces.

• Opblaasunit

Om de zak goed te vormen voor het vullen, kan de machine beschikken over een opblaasunit. Door middel van lucht wordt de zak opgeblazen, hierdoor kan de big bag optimaal gevuld worden.

• Doseerorgaan

Het doseerorgaan, ook wel de opening waar de big bags mee gevuld worden, wordt afgestemd op uw producten. Daardoor worden big bags altijd optimaal gevuld en vindt er geen verspilling plaats.

• Pneumatische haken voor een ergonomische werkhouding

De machines kunnen beschikken over pneumatische haken en haken die naar de bediener draaien. Zo kan de operator makkelijk de big bags bevestigen. Dit draagt bij aan een ergonomische werkomgeving en resulteert in een beter welzijn van uw personeel.

• Dichtdraai- en sluitoptie

De dichtdraai- en sluitoptie zorgt ervoor dat de big bags na het vullen goed afgesloten zijn. Dit proces kan een operator uitvoeren, maar kan ook volledig geautomatiseerd worden.

• Cleanroom filler

Om vermenging (contaminatie) van producten te voorkomen, wilt u geen pallets en andere vervoermiddelen in uw cleanroom. De cleanroom filler transporteert uw big bags uit de cleanroom en plaatst deze daarbuiten op pallets.

Enkele machine of gehele verpakkingslijn

U kunt bij ons terecht voor een enkele machine, maar ook voor gehele verpakkingslijnoplossingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan palletdispensers, transportsystemen en stretchhoodmachines voor het verpakken van de big bags.

Service en onderhoud van big bag vuller

Als u bij ons een big bag vuller koopt, dan houdt onze service niet op. Wij bieden onze klanten in de Benelux onze lokale onderhoudsservice aan. Deze 24/7 servicedienst zorgt ervoor dat uw machinepark altijd optimaal draait.

Big bag vuller kopen?

Wilt u een vrijblijvend gesprek, neem dan contact met ons op door het contactformulier onderaan deze pagina in te vullen of te bellen naar +31 492 47 23 20.

Vermeulen Ingenieursbureau adviseert u graag over big bag vulmachines en hoe die geïntegreerd kunnen worden in uw verpakkingslijn. Wilt u meer informatie over de big bag vuller? Bekijk onze video en brochure over de big bag vulmachine hiernaast.

Heeft u een vraag of wilt u onze machines testen?

Vul vrijblijvend het formulier in voor meer informatie en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Onze merken

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten